6. november 2014

MOBIL, Galleri Under 64, fernisering, udstilling, kunst, galleri, pressemeddelelse, Marianne Tingholm, Anette Fausø, Guston Risaikeld

Fernisering på Galleri Under 64

Marianne Tingholm og Anette Fausø: "Guston [Risaikeld]"

 

De to malere og værkstedskollegaer Marianne Tingholm og Anette Fausø har i forbindelse med udstillingen Guston [Risaikeld] udfordret hinanden på perfektionisme og fart, med udgangspunkt i Louisianas store udstilling med den amerikanske maler Philip Guston denne sommer. De to kunstnere er meget optagede af Gustons tegneserieagtige univers med den markante ”kødpølse-kolorit”, og besluttede heraf at skabe en udstilling på et gennemført konceptuelt grundlag der indebar, at de skiftevis udfordrede i hinanden i maleriets mange forskellige aspekter, med en fastlagt palet og et tidsspand af varierende længde, til at færdiggøre opgaven. Dertil har de to kunstnere sluttet projektet af med at lave en række fælles værker, som ligeledes har været en øvelse i samarbejde og en prøvelse af den kunstneriske stolthed. 

Selve projektets 16 udfordringer er kurateret af kunstnerne selv og ophængt i par efter opgavernes nummerering. Hver opgave har en overskrift der betegner de specifikke dogmer, og som kan følges rundt i galleriet. Eksempelvis hænger ”Selvportræt i ensformig kødpølse-kolorit” som nr. 16 på galleriet, hvor man som besøgende kan læse sig til de forskellige opsatte præmisser for netop dette værkpar, på opslagstavlen ved indgangen. Under processen har kunstnerne ikke haft kontakt med hinanden, men har siddet på hver deres side af skillevæggen i atelieret. Efter endt opgave sammenlignede de resultaterne.

Det pudsige er, at på trods af denne præmis har de fleste af malerierne samme karakter, hvilket er et element der har været årsag til mange gode grin kunstnerne imellem. Udstillingen er præget af det uhøjtidelige, legen, eksperimenter og det at gå i clinch med, om kunsten bliver vellykket. Udstillingen handler i alt sin enkelhed om maleprocessen, det i nogle tilfælde banale resultat man må stå ved, og om at nå et mål med fokus på et effektivt, færdigt produkt. Kunst er arbejde.

Kom og oplev en udstilling med gode fortællinger og humoristisk brug af farver og figurer med to selvreflekterende - og ironiske kvinder i spidsen for foretagendet.

Udstillingen kan opleves fra og med den 6. november til og med 29. november 2014. Galleriet har åbent torsdag og fredag fra 13-17, og lørdag fra 11-16. 

 
 

31. oktober 2014

Charlotte Fogh Gallery, fernisering, udstilling, kunst, galleri, Little Blonde Girl, Hesselholdt & Mejlvang, MOBIL

Udstilling på Charlotte Fogh Gallery

Hesselholdt & Mejlvang: "Little Blond Girl"

 

Charlotte Fogh Gallery præsenterer Hesselholdt & Mejlvang: ”Little Blonde Girl”

”Little Blonde Girl” – eller ”Lille hvide Rikke” - er Hellen Bannermans parafrase over hendes mere kendte bog, ”Lille sorte Sambo”. Gennem tiden har ”Lille sorte Sambo” afstedkommet meget debat, idet den er blevet anklaget for at reproducere en kolonial forestilling om den hvide mands syn på det fremmede.
Uanset tolkningen af de to bøger italesætter titlerne et skel mellem sort og hvid. 

Denne opdeling iscenesætter Hesselholdt & Mejlvang i deres nye soloudstilling på Charlotte Fogh Gallery. Særligt anvendes den kaukasiske hudtone – der i daglig tale går under navnet ”hudfarve” – hvilket i en (u)bevidst og påfaldende grad understreger en hierarkisk struktur. I værket Powder Mountain mødes vi af et bjerg af såkaldt hudfarvet pudder, der med sin farve konkretiserer det kaukasiske menneskes klippefaste status som værende overlegen. Bjerget er dog omringet af en osteklokke, der på én og samme tid indkapsler og separerer bjerget fra sine omgivelser. 

Et utraditionelt medie, som indgår i ”Little Blonde Girl”, er et zebraskind. Til trods for at zebraen bærer både sort og hvidt på sin hud, har Hesselholdt & Mejlvang overmalet skindet med førnævnte hudfarve. Værket fremstår som et indslag i debatten om undertrykkelsen af mørkere hudfarver; for hvem er det egentlig, der ønsker zebraen hvid? 

Ferniseringen finder sted fredag d. 31/10 fra 17-19. Udstillingsperioden er fra 31/10-28/11 2014
 

31. oktober 2014

MOBIL, udstilling, fernisering, kunst, galleri, pressemeddelelse, Adam Gabriel, Mennesket mellem lys og skygge, Galleri V58

Udstilling på Galleri V58

Adam Gabriel: "Mennesket mellem lys og skygge"

 

Billedkunstner Adam Gabriel præsenterer i soloudstillingen ”Mennesket mellem lys og skygge” en undersøgelse af mennesket under overfladen.

I sine deskriptive værker af menneskeansigter tillader Adam Gabriel beskueren en mulig genkendelse – netop at møde sig selv i andres øjne. Adam Gabriel leder altså efter selve mennesket i sin udstilling. Materialevalget i værkerne spiller derfor en mere underordnet rolle, da undersøgelsen af mennesket foregår igennem motivet. Ifølge Adam Gabriel er vi mere end blot kroppe og dette begynder med blikket. Udstillingen rummer derfor varierende medier og materialer fra skulpturer i bronze og fedtsten til malerier i akryl, pastel, kridt og tusch.

Adam Gabriel følger hverken strømninger eller stilarter, men fokuserer på mødet med mennesket. Igennem sin maletekniske kunnen inviteres beskueren med ind i mennesket, hvor Adam Gabriel lader perspektivet afgøre, hvor tæt herpå man kommer. Jo tættere på værket man bevæger sig, desto mere bliver de ydre lag af mennesket skraldet af og de specifikke penselstrøg afsløres. De varierende nuancer i værkerne understreger ligeledes Adam Gabriels undersøgelse af mennesket under overfladen, der domineres af bevægelsen mellem lys og skygge. Hvor blikket på skyggesiden nærmest fremstår hult og ikkeeksisterende, kan øjenkontakten opnås på den lyse side.

I sin kompromisløse gentagelse af ansigtet udvikles Adam Gabriels undersøgelse af mennesket fra værk til værk. Repetitionen og kurateringen af udstillingen bevirker i sin samlede helhed, at man som beskuer føler sig underlegen i selskabet med de mange ærlige, følelsesløse, men også åbne og modtagelige blikke, der møder én på hver flade på Galleri V58.

Udstillingen er aktuel på Galleri V58, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 12 fra fredag den 31. oktober til lørdag den 22. november 2014.

Fernisering i dag den 31. oktober 2014 klokken 16.00-18.00.

3. oktober 2014

MOBIL, udstilling, fernisering, kunst, galleri, pressemeddelelse, Galerie MøllerWitt, Kresten Havgaard, Nye Arbejder, Signe Jaïs, Bag ved Gader - Uden for Huse

Udstilling på Galerie MøllerWitt

Kresten Havgaard: "Nye Arbejder"

Signe Jaïs: "Bag ved Gader - Uden for Huse"

 

Om du lige er gået på efterårsferie eller ej, er der masser at se, hvis man tager et smut forbi Galerie MøllerWitt den kommende tid. 

Kresten Havgaard har bevæget sig på den danske kunstscene siden start 90'erne, og arbejder først og fremmest med materialiteten i oliemalingen. Billederne bevæger sig i et abstrakt univers med en rå stoflig tekstur, man kan aflæse den process der har fundet sted i billederne, ved de mange overlappende lag der fremstår næsten skulpturelle. 
Udover oliemalerierne arbejder Kresten Havgaard også med værker på papir. I disse værker er materialet ligeledes oliemaling, men også kaffe er brugt til at skabe et yderligere lag. Værkerne på papir står i en hvis kontrast til malerierne, da papiret ikke giver samme mulighed for at vende tilbage igen og igen, men dybden og det skulpturelle element går igen også her. 

Signe Jaïs er udannet fra det kongelige danske kunstakademi i 96, og arbejder med de overgange vi kan finde ude i byrummet - både de fysiske og de mentale. 
Det er disse transitrum der ligger imellem byens pulserende hverdag og privatlivet, Signe Jaïs undersøger med sine værker. 
Med et næsten arkæologisk øje arbejdes ligeså med materialerne. Værkerne er en blanding af collage og akryl på udskårne finér plader. 
Arkitektur og byrummet er en tydelig inspiration på ligefod med de omhyggelige udvalgte materialer som eks. Det lidt gulnede papir som vi kender mest fra de genbrugs bøger, vi kan finde hjemme på bogreolen. 

Så kom forbi og se Kresten Havgaard male det over og Signe Jaïs klippe det ud. 
Udstillingen løber frem til og med d. 11.11.2014

3. oktober 2014

MOBIL, udstilling, fernisering, kunst, galleri, pressemeddelelse, Under 64, Klaus Bahnsen, Lys i Lommen, Aarhus

Udstilling på Under 64

Klaus Bahnsen: "Lys i Lommen"

Der er nogen gange, hvor udstillingsrummet passer bedre til en kunstner end andre. Blandt Under 64s synlige vandrør og skæve vægge befinder Klaus Bahnsens udstilling sig godt. Det er nemlig ikke en strømlinet samling af værker som præsenterer sig, når man har bevæget sig ned af indgangstrappen.

”Lys i Lommen” byder på mange forskellige medier såsom tegning, collage, mobile, installation og ready-mades, der hver for sig eller i sammenhænge på kryds og tværs byder på underfundige og mystiske fortællinger. F.eks virker den ene vægs ”Auto-serie” af gamle sort/hvide fotografier med amerikanerbiler, monteret med vaginale luftindtag på siden af køleren, som en kommentar på populærkulturens sammenstilling af hurtige biler og hurtige damer. Det giver så at sige ordet auto-erotik en helt anden betydning. 

På tværs af udstillingen finder man også forskelligartede dyr. Først bliver der hilst velkommen af den charmerende hund Pfaff, så møder man en stationær Kulmule, og herefter dennes livlige modpart; ”The howling fish-spoon” placeret i det bagerste lokale, som er engageret i en animeret råbeduel med dyr & mennesker på den modsatte væg.

Klaus Bahnsens værker i udstillingen ”Lys i Lommen” er på en gang humørfyldte og ligefremme, men samtidigt også hemmelighedsfulde mystiske skabninger, der ikke prøver at retfærdiggøre deres egen eksistens overfor beskueren.

Udstillingen ferniserer d. 3. oktober kl.16 og løber indtil d. 25. oktober.

30. september 2014

MOBIL, udstilling, fernisering, kunst, galleri, pressemeddelelse, Aarhus, Kunsthal Aarhus, Systemics #4, Aarhus rapport - Avantgarden som netværk

Udstilling på Kunsthal Aarhus

AARHUS RAPPORT - AVANTGARDEN SOM NETVÆRK (eller, det ultralokales politik)

SYSTEMICS #4

Kunsthal Aarhus åbnede i fredags, d. 26.09, dørene for den uigenkaldeligt sidste udstilling i Systemics series, et tilbagevendende kunstnerisk program der startede i 2013. 

Udstillingen rapporterer stolt, om et Århus der var engang.En gang der helt specifikt udspillede sig i 60’ernes Århus. 
I denne periode havde byen et pulserende, eksperimenterede og avantgardistisk kulturliv, og var i det store hele det provinsielle omdrejningspunkt for samtidens danske kunstscene. 
I en beretning om det tidligere kulturcenter i Aarhus synes Kunsthallen altså at påbegynde en fortælling, som kan føres frem til år 2017, hvor Aarhus igen vil føre an som europæisk kulturhovedstad.

Bogen Århus Rapport fra 1969 rapporterede om denne kunstneraktivitet i 60’ernes Aarhus og udgør i dag det grundlæggende arkiv for udstillingen. Kopier af den originale Århus Rapport kan købes i Kunsthallens bogcafé. 

Udstillingen griber tilbage i Aarhus’ lokalhistorie, men skaber ydermere en forståelse for den danske kunstscene af i dag, i det en gruppe samtidskunstnere genopfører den oprindelige Århus Rapport i en række nye og spændende værker. Udstillingen slutter d. 31. december, men vil løbende opdateres med nye værker. En oversigt over yderligere events i forbindelse med udstillingen kan findes på Kunsthallens hjemmeside:

http://kunsthalaarhus.dk/programme#overlay=programmes/systemics-4-arrangementer$

25. september 2014

MOBIL, udstilling, fernisering, kunst, galleri, pressemeddelelse, Aarhus, Galleri Jacob Bjørn, Jan S. Hansen, Monsson

Soloudstilling på Galleri Jacob Bjørn

Jan S. Hansen: "Monsson"


Der sker ting og sager i Ceres-bygningen!
Tidligere ejer af Lunchmoney Gallery Jacob Bjørn slår dørene op for sit nye galleri; Galleri Jacob Bjørn, med et brag af en udstilling med kunstneren Jan S. Hansen. Jan S. Hansen har trods sin korte karriere som kunstner allerede markeret sig på den danske såvel som udenlandske kunstscene. 

Hansen arbejder i udstillingen ”Monsoon” bl.a. med sampling, indfarvning af lærred og en række motiver, der går igen i flere af værkerne og tidligere udstillinger. Trods genbrug af motiver er resultatet altid nyt og banebrydende samt kvaliteten høj. Stemningen er som i titlen taget fra eksotiske himmelstrøg, men med et meditativt, stille og minimalistisk udtryk. Monsunregn forbindes oftest med de mange naturkatastrofer og bekymringen om global opvarmning, men Jan S. Hansen har i udstillingen også forsøgt at vise det ufarlige og skønne ved monsunregn. 

Selvom vi befinder os i nye omgivelser, og der er blevet højere til loftet, har de støvede betongulve og rustikke omgivelser en medvirken til en afslappet stemning.
Jacob Bjørns valg af Jan S. Hansen afspejler hans visioner for Galleri Jacob Bjørn: det skal være kunst af kvalitet, men samtidig nyt og inde for generationen af unge samtidskunstnere. 

Udstillingen varer frem til d. 25.10 og er klart et besøg værd! 
Du finder Galleri Jacob Bjørn på Ceres Allé 1 i den gamle Ceres-bygning.

5. juni 2014

Udstilling på Lunchmoney Gallery

Morten Henningsen: "Mama Two-Shoes"

Kom til Lunchmoney Gallerys sidste fernisering nogensinde. Overhovedet!

Udstillingen har navn efter den sorte mama fra Tom og Jerry og tager afsæt i et motiv herfra, hvilket hænger i galleriet men ikke er til salg. Det er det ikke, da det blot er et referencepunkt for de udstillede billeder. Motivet anvender 14 farver, og Morten opstillede et dogme, der bandt ham til kun at bruge netop disse. For ligeledes at udfordre sig selv... har Morten arbejdet i et medie, der tidligere har været fremmet for ham – nemlig maleriet.

I udstillingens 38 værker - maling på træplade - trækker han tydelige reference til emaljeskiltets æstetik, men der er stadig klare tråde tilbage til hans tidligere arbejde med f.eks. keramik. Ligesom før arbejder han ud fra ordet; men hvor det tidligere primært har afspejlet sig i visuelle fremstillinger af sproglige finurligheder, er der nu større vægt på det billedlige motiv.

Galleriets overskuelige rum er tænkt ind som en del af udstillingen, da det er med til overskueligt at samle billederne. Morten håber dermed, at de besøgende vil opfatte de 38 samhørige dele som ét værk.

Morten Hemmingsen har været gallerist i København igennem en række år, men han nu valgt at fokusere på en karriere som kunstner.

Udstillingen, der er hans anden på Lunchmoney Gallery, ferniserer fredag d. 6 juni kl. 17.00 og løber indtil 4. Juli.

www.lunchmoneygallery.com
www.mortenhemmingsen.dk

25. april 2014

Soloudstilling på Charlotte Fogh Gallery

Søren Behncke: "Backdrop and Dropouts"

Selvom solen står højt denne fredag eftermiddag, bør man tage et smut forbi Charlotte Fogh Gallery, der slår dørene op for den nye udstilling ”Backdrop and Dropouts”. Kunsteren hedder Søren Behncke, alias Papfar, der for fjerde gang udstiller hos Charlotte Fogh Gallery. Den tidligere grafiske designer understreger, med denne udstilling, sin store evne til at udnytte pappet som medie på konstant... nye og reflekterende måder.

I værkerne undersøger Søren Behncke, med et næsten journalistisk blik, pappet fra stedsspecifikke områder og sætter det ind i en kontekst, der beretter om de mennesker, der bor i de urbane miljøer.
Fra Williamsburg i New York, hvor størstedelen af pappet har været brugt til at indeholde engangs- kopper og -bestik, til Kandestederne (Skagen), hvor papemballage fra eksotisk frugt og grønt er at finde blandt fiskeboderne. Pappet og dets diversitet spiller en tydelig hovedrolle i Søren Behncke's univers.

Med et velkendt strejf af humor tager udstillingen ”Backdrop og Dropouts”, der ikke refererer til dem der dropper ud af gymnasierne, også fat i det mere seriøse område - kirkegården. På bemalede pizzabakker er der bygget små gravuniverser, som små hyldester til de kunstnere der har inspireret Søren Behncke i hans virke.

For at skære det ud i pap, så kom til ferniseringen i dag fra 17:00-19:00

Udstillingen bliver vist til og med d. 24.05

4. april 2014

Udstilling på GalleriV58

Tore Nørby Hansen: "Errorscapes"

For de fleste er en printer, der ikke virker noget, en begivenhed der hverken er sjælden eller mindre irriterende, hver gang det sker. Men da Tore Nørby Hansens printer begyndte at opføre rebelsk og udskrive mærkelige mønstre, var hans reaktion fascination mere end frustration. For selvom alt teknik og elektronik er styret af følelsesløse logiske systemer, så var det nærmest noget menneskeligt i det oprør.

”Errorscapes” tager udgangspunkt i det sted, hvor mennesket møder systemer og teknologi møder natur, for det er her fejlene sker, og netop fejlene udtrykker ofte mere end når alt fungerer som snorlige og som forventet.

Soloudstillingen byder både på maleri, tegning, skulptur og installation i afdæmpede farver der på forskellig vis blander på mønstre, figuration og abstraktion, men omkredser samme tema. Så man kan sige at værkerne ligger i forlængelse af hinanden til at udtrykke temaet, mere end de er individuelle forsøg på at tilgå problemstillingen fra forskellige perspektiver.

Men hvis dette umiddelbart opfattes som et enkelt kunstnerisk system, så beviser Tore sin tese i udstillingen, der med en fri blanding af lette organiske figurer og tungere nærmest maskinel prægning byder på en mangfoldighed af udtryk fra værk til værk. Man ikke er i tvivl om at der har været et menneske inde for både at opbygge og bryde op med systemet.

 

4. april 2014

Soloudstilling på Galeri MøllerWitt

Malene Landgreen: ”Soloudstilling”

I sin kommende soloudstilling på Galeri MøllerWitt modulerer kunstneren Malene Landgreen videre på motiver fra tidligere udstillinger og fortsætter dermed den stilsikre dialog mellem hendes nuværende placering og tidligere arbejder. Det interessante er hvordan den næsten statiske røde tråd i form af genkendelige motiver videreudvikles i værkerne gennem en dynamisk arbejdsproces. Selv vægter Landgreen i sit arbejde en lystbetonet og intuitiv tilgang til maleriet, hvor igennem hun udforsker muligheden for at opdage forandringerne og de små, afgørende afvigelser. 

Det er netop disse små afvigelser i værkerne, der vækker opmærksomheden i mødet mellem beskuer og værk. Landgreens geometriske og organiske former er prægede af noget uafsluttet, og det bliver her tydeligt, hvordan Landgreen som kunstner bestemmer over sine værkers mulige afgrænsninger. Uafsluttede penselstrøg fungerer som små tankestreger, der får beskuerens blik til at stoppe op og blive ekstra opmærksomme på værket foran sig.

I modsætning til Landgreens tidligere kæmpeværker, som eksempelvis udsmykningen af rørene foran Interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO) på Aarhus Universitet på Langelandsgade fra 2013, er værkerne på denne soloudstilling særligt i fokus. Landgreen skaber et rum i selve lærredet gennem sit arbejde med farver. Farvekompositionerne skaber en dybde og derigennem et rum, som leger med grænsen mellem det todimensionelle og tredimensionelle. De enkelte værker er præget af en balance, og med Landgreens egne ord minder udvælgelsen af farver om en kabale, der skal gå op. Farverne skal ikke stjæle fra hinanden men derimod skabe en helhed, således at Landgreen står som den bestemmende aktør i værkernes udformning og afgrænsning.

Ferniseringen finder sted fredag den 4. april klokken 16-18 på Galleri MøllerWitt, Christiansgade 18, 8000 Aarhus. Udstillingen varer indtil den 10. maj 2014.

21. marts 2014

Soloudstilling på Charlotte Fogh Gallery

Tina Maria Nielsen: ”Hver og én / Each and everyone”

Denne fredag præsenterer Charlotte Fogh Gallery en soloudstilling med billedhuggeren Tina Maria Nielsen. 
Udstillingen består hovedsageligt af skulptur og tryk, hvor Tina Maria Nielsen fortsat arbejder med organiske og velkendte materialer såsom bronze, voks, papir, grafit. 
Hendes interesse for træet kan spores i mange af værkerne, her ses både skulpturer der afbilleder træet, papir der forholder sig til grafit og så videre. Tina Maria Nielsen eksperimenterer som noget nyt med samspillet mellem papir og voks, hvilket hun startede med at arbejde på for et års tid siden. Dette har resulteret i nogle intuitive værker som kan give associationer til det kropslige eller landskabshorisonter. 

Når man træder ind i lokalerne bliver man mødt af en generel genkendelighed i Tina Maria Nielsens værker. Udstillingen ”hver og én” arbejder nemlig med objekter fra hverdagen, hvor Tina Maria undersøger materialernes diversitet og foranderlighed.
Man mærker kunstnerens tilstedeværelse i håndværket, men værkerne ligger også åben for fortolkning som f.eks. æblegrenen, der indeholder mange symbolske referencer til eksempelvis syndefaldet. 

Værkerne komplementerer rummene med deres minimalistiske udstråling, men viser samtidig en dybde med deres iboende historier.
Med sin udstilling fastholder Tina Maria Nielsen de genkendelige hverdagsobjekter i øjeblikket ved at overføre dem til andre materialer som bronze og voks - dette fastfryser tidsligheden i udstillingen. 

Så mød op ”hver og én” til fernisering hos Charlotte Fogh Gallery fredag d.21. marts fra kl. 17-19 

Udstillingen løber frem til d. 19.04.2014

27. februar 2014

Fernisering på Galerie MøllerWitt

Azel Lieber og Jytte Høy: "Picks & Pearls"

Et møde kan siges at bestå af en række små delte øjeblikke, der peger ud over sig selv til en større helhed. Dette kan også siges at være tilfældet i mødet mellem Axel Lieber og Jytte Høy i udstillingen ”picks & pearls” på Galerie MøllerWitt

Uanset om man er dansk eller tysk, kvinde eller mand og holder en aldersforskel på næsten en dekade, kan ens kunstneriske virke godt være sammenløbende. Dette viser de to kunstnere ved uafhængigt af hinanden at have interesseret sig for det lille objekt og f.eks. begge kunstnerisk fabuleret over noget så gængs som bæreposen og taleboblen. Således præsenterer udstillingen to kunstneres tilfældige møder gennem eksemplarer på sammenfaldende produktioner. Møderne kan fungere som beskuerens udgangspunkt til at forholde sig til forskellene mellem de to individuelle kunstnere; både i de enkelte værksparringer, men også til resten af Axel Liebers og Jytte Høys udstillede værker.

Udstillingens fokus er på de små objekter, for at fremhæve intimiteten i og omkring de enkelte værker. Men for at "picks & pearls" giver en sammenhængende oplevelse, forsøger Lieber og Høy i opstillingen at afstemme temperaturen af deres individuelle arbejder. Med Axels Liebers ord er det vigtigt at forstå udstillingen som en samling af digte - ikke en roman.

Fernisering er d. 28 februar kl.16-19, og udstillingen løber til d.29 marts på Galerie MøllerWitt, Christiansgade 18

27. februar 2014

Fernisering hos Galleri V58

Peter Juul: [ du er med ]

Galleri V58 inviterer til fernisering med Peter Juuls soloudstilling [ du er med ], som indeholder en lang række værker, som befinder sig mellem motivisk enkelthed og indholdsmæssig kompleksitet, idet de afspejler det menneskelige følelsesregister og mangfoldige fortællinger.

Ferniseringen fokuserer på maleriets medium, men indeholder også en række tegninger. Man bliver hurtigt opmærksom på gentagelsen af menneskeskikkelserne i Peter Juuls værker. Derudfra kan man spørge sig selv om individerne repræsenterer den samme person eller vidt forskellige personer – eller muligvis forskellige sindsstemninger. Dette binder udstillingen sammen i et kontinuerligt udtryk. Som besøgende vil man dermed opleve en rejse ind i kunstnerens verden, men samtidig også en rejse ind i ens egen indre verden.

Peter Juuls værker omhandler en umiddelbar nærhed, som kommer til udtryk mellem skikkelserne i værkerne. Nærheden er således med til at give værkerne en form for tilknytning til hinanden, som man oplever når man bevæger sig gennem V58’s lyse, rummelige lokaler, som giver plads til, at man kan stoppe op og reflektere.

Baggrunde ryddet for støjende elementer er med til at fremhæve Peter Juuls tekniske kunnen i udførelsen af de statiske figurer. Dette styrker en tovejskommunikation mellem værk og beskuer, og baggrundenes farver kan yderligere komplementere stemningen i billederne. 
I enkelte værker inviterer Peter Juul også dyrenes verden ind i værkerne, hvor der opstår et dynamisk forhold mellem de naturalistiske dyremotiver og Peter Juuls rene menneskeskikkelser.

Kom og bliv suget ind i billederne og den gode stemning til ferniseringen lørdag den 1. marts. Udstillingen løber frem til 22. marts.

14. februar 2014

Soloudstilling på Charlotte Fogh Gallery

HuskMitNavn: ”Here is somewhere else”


Charlotte Fogh Gallery lægger for fjerde gang hus til en solo udstilling med kunstneren HuskMitNavn. Titlen ”Here is somewhere else” refererer til tilværelsens mange muligheder for at være til stede både fysisk og psykisk. Vores teknologiske udvikling har åbnet op for en yderligere opsplitning af synet på vores mentale tilstedeværelse kontra den reelle virkelighed. Opsplitningen ses ofte som en løftet pegefinger til vores manglende evne til at være til stede i nuet; men denne forestillingen gør HuskMitNavn op med.

”Here is somewhere else” viser os hverdagens mennesker, der netop gennem skellet kommer igennem hverdagens rutiner. Udstillingen er snarere en konstatering og en omfavnelse af behovet for at drømme end en kritik. Et eksempel er maleriet med burgerekspedienten bag disken, hvis tanker ikke kredser om den næste take away burger men nærmere om det afbillede ønske ”take me away”.

Med sin humoristiske streg og sin farverige palet maler HuskMitNavn vores behov for at stoppe op og puste ud i hverdagens stress og jag. Lig den forgående udstilling hos Charlotte Fogh Gallery kaldet ”Alone together”, kredser ”Here is somewhere else” om det senmoderne menneskes dobbelttydige mulighed for at placere sig selv i verden. 

Så kom og drøm dig væk til ferniseringen fredag d.13.02 fra 17:00-19:00, hvor HuskMitNavn endnu en gang tager fat i sin interesse for mennesket og dets forhold til virkeligheden.

Udstillingen løber frem til og med d. 15.03.

7. februar 2014

Fernisering på Lunchmoney Gallery

Lasse Dearman: "Good Entrance"

Med 12 fotografiske værker præsenterer Lasse Dearman sin første soloudstilling i Aarhus på Lunchmoney Gallery, Vestergade 62, under den indbydende titel "Good Entrance".

Den 24-årige kunstner fra Aarhus afsluttede fotojournalistuddannelsen i 2012, hvorfra hans fotografi har udviklet sig i en mere intuitiv retning med inspiration hentet fra stemninger og afvigende situationer i bybilledet. Lasse Dearman begyndte i 2012 at arbejde koncentreret med kunstfotografiet på Danmarks fotografiske billedkunstskole Fatamorgana, og fortsatte dette i Skotland på Fine Art Photography, Glasgow School of Art, hvor han i dag stadig studerer.

Soloudstillingen "Good Entrance" tager ikke udgangspunkt i en konkret tematik, men består af 12 værker, der spænder over forskellige tidslige og geografiske dimensioner, samt en motivverden der ikke knyttes til et bestemt fokus. Ifølge Lasse Dearman er subjektivitet udstillingens nøgleord, både hvad angår kunstnerens egen forståelse af den røde tråd i værkernes sammensætning, samt i interaktionen mellem beskuer og værk.

Det generelle indtryk af "Good Entrance" er, at værkerne gennemsyres af en råhed, der på trods af de barske motiver fremstår æstetisk appellerende. Denne dobbelthed udfordrer beskueren til selv at tage stilling til de mange fortællinger værkerne rummer, hvilket gør gallerioplevelsen til en længerevarende fordybelsesproces.

Fernisering den 7. februar klokken 17-20 med efterbar på Vesterlauget klokken 20-?

Udstillingensperioden er fra den 7. februar til 8. marts 2014

11. januar 2014

Fernisering på Charlotte Fogh Gallery

Katja Bjørn: "The Source"

Fredag den 10. januar 2014 åbnede ”The Source” – Katja Bjørns anden soloudstilling på Charlotte Fogh Gallery – til stort fremmøde. Udstillingen omfatter en større videoinstallation, en fotoserie samt skulpturer, der alle er bundet sammen af et gennemgående tema: Kilden. 

Handlingen i video- og fotoværkerne udspiller sig i storslåede naturomgivelser, der skaber en form for ikke-sted – et neutralt tankerum – i hvilket, man selv har mulighed for at blive opslugt. Dette bevirker at det, der sker, får en form for universel karakter, som ikke er spoleret af det menneskeskabte eller kulturelle præg. Når man træder ind i det bagerste lokale, bliver man omsluttet af fem flader, som videoerne i installationen bliver vist på. Fra disse forskellige perspektiver oplever man forløbet som man, på grund af de forskellige synsvinkler, selv få lov at gå på opdagelse i. Således er man som beskuer ikke underlagt et ensporet narrativ men snarere en synæstetisk atmosfære. I værket følger vi to grupper af kvinder – en islandsk og en iransk, der træffes ved en kilde i dette ikke-sted. I vandet mødes de så i en omsorgsfuld og sensuel intimsfære, der, med sin underspillede karakter, komplementerer de storslåede naturomgivelser. En kilde kan ses som det sted, hvorfra alt udspringer, men kan den også være det sted, hvor tilstande forandres eller forsones?

I udstillingens andet rum oplever man fotoserien, der i sit udtryk og indhold knytter sig til videoinstallationen. Her genoptræder kilden og kvindegrupperne, men værkets medie gør, at temaet anskues uden den tidslige dimension. Skulpturerne er også en leg med dimensioner, hvor små videoer, der her ses gennem transparente glaskugler, nærmest bliver 3-dimensionelle.

Udstillingen kan opleves til og med lørdag d. 8. Februar 2014

http://www.charlottefogh.dk/exhibitions/
http://www.katjabjorn.dk/