Tidligere begivenheder


September

Musikfestival vol. 2

Efter sidste års succes inviterer MOBIL igen i år til et brag af en sommerfest lørdag d. 6. september 2014 fra kl. 17-02 i Kasernebaren!

Hele dagen vil være fyldt med lækker live-musik for enhver smag, da vi får besøg af flere fantastiske bands og musikere.

Arrangementet er gratis og der vil være mulighed for at købe en lækkerbisken til den sultne og billig alkohol til den tørstige. Egne drikkevarer må ikke medbringes, men der vil være rig mulighed for SU-venlige drikkevarer.

Gå ikke glip af en fantastisk dag med musik, hygge og glade studerende! Vi glæder os til at se jer til dette års musikfestival af MOBIL!

 

September

Trine Ross

Torsdag d. 4. september har MOBIL den ære at præsentere Trine Ross!

Trine Ross er magister i Kunsthistorie fra Københavns Universitet (2001), kunstanmelder på Politiken siden 1998, forfatter til både bøger og kataloger samt foredragsholder, (kunst)debattør, deltager i Kunstquiz’en og vært på serien ‘Besat Af’.

 

April

Lars Svanholm

I april måned byder MOBIL velkommen til grafikeren, maleren og skribenten Lars Svanholm.

Se mere på: www.larssvanholm.dk/


Foredraget er gratis, og der bydes også på gratis kaffe, mens kage sælges til en femmer.
Foredraget finder sted på Kasernen, Langelandsgade 145, bygning 1584, lokale 224, 8000 Aarhus C

 

Marts

Joasia Krysa

MOBIL præsenterer Joasia Krysa fra Kunsthal Aarhus!

Har du lyst til at få et unikt indblik i den daglige drift af en kunstinstitution? Kom til sæsonåbning af MOBIL’s foredragsrække d. 19. marts kl. 16.15!

Til foredraget vil Krysa indvie os i Kunsthal Aarhus’ historiske udvikling, dens forhold til omverden og stedets nuværende position på kunstscenen. Ligeledes vil Krysa fortælle om stedets fremtidige strategi i forhold til vision og mission, og hvordan hendes kuratoriske virke har udmøntet sig i det nuværende program.

Alt er gratis – undtagen kage, det koster en femmer! Foredraget finder sted på Kasernen, Langelandsgade 145, bygning 1584, lokale 112, 8000 Aarhus C.

 

November

Søren Holmstrup

Mandag d. 18. november kl. 16.30

Hvordan vurderer man kunst? Kom og få et enestående indblik i auktionshusenes verden ved specialestuderende Søren Holmstrup.

Oktober

Halloween med Perlepladesyndikatet

D. 31. oktober 2013 kl. 16.30

Prøv at se om du kan pixelere et monster i perler, mens du nyder en øl til en uhyggelig allehelgensaften med PerlePlade Syndikatet.

Oktober

Omvisning i ARoS v/ Karina Lykke Gran

Tirsdag d. 8 oktober kl. 16.00 får du muligheden for en private tour i udstillingen 'GULD - Skatte 
fra den danske guldalder
' ved lektor Karina Lykke Grand, der ikke blot har speciale i den danske 
guldalder men også er medskaber af udstillingen på ARoS.

 

Omvisningen finder sted på ARoS, Aros Allé 2, 8000 Århus C. Entré: ARoS' priser.

September

Martin Bigum

Måske har du set ham udfolde sin encyklopædiske viden om kunst i DR2’s ”Kunstquiz”, fundet en gammel tegneserie i satiremagasinet ”Mad” der så bekendt ud eller lyttet til ”Overmorgen”?

Nej? Nu har du i hvert fald chancen! D. 18 september kl. 16.30 har vi æren af at præsentere en af samtidens mest veletablerede og spændende multikunstnere, nemlig hr. Martin Bigum (f. 1966).
Under titlen ”Lystvandring” vil Bigum fortælle om sit virke og historien bag. Hvordan barn- og ungdomsinspirationer har fundet udtryk i kunsten og har udviklet sig i takt med personlige, kunstneriske og samfundsmæssige faktorer. Kom lidt tættere ind på livet af Bigum, når han fortæller om sin dagligdag og den evige søgen efter et nyt, kunstnerisk ståsted. 

 

Der er fri entré og gratis kaffe og te ad libitum - med mulighed for køb af kage. Foredraget finder sted efter først-til-mølle princippet på Kasernen, Langelandsgade 139, bygning 1585 "Kaserne Scenens Foyer", 8000 Aarhus C

Søren Behncke alias Papfar

Onsdag d. 8 maj er Søren Behncke på scenen.

Søren Behncke er en autodidakt multi-kunstner: under navnet Papfar har han overført sin humoristiske sans til skulpturer i pap, under navnet Posemanden konverteret plastikposer og hegn til grafik og under navnet Søren Behncke lavet en musikvideo for Nephew.

We Make Space v/ Paw Stryhn

Torsdag d. 18. april byder MOBIL endnu en gang interesserede velkommen til et foredrag – denne gang i arkitekturens tegn!

Paw Stryhn fra tegnestuen We Make Space vil introducere os for deres arbejde i forbindelse med den midlertidige by ArtEpi, der opføres for første gang under kulturfestivalen ”Bølgen” i september 2013. 

Foredraget finder sted på Kasernen, Langelandsgade 145, 8000 Aarhus C kl. 16.30

Stine Spedsbjerg

Onsdag d. 20. marts 2013

StineStregen.dk har siden 2008 været Stine Spedsbjergs medie til humoristisk at berette om både de store og små situationer i hverdagen i autobiografisk-tegneserieform. Selvom det er en verden set gennem øjnene på en ung kvinde, er det med en sans for at fange detaljen og det spidsfindige i det ofte oversete og trivielle, at det rammer enhver. 

Foredraget finder sted på Kasernen, Langelandsgade 145, bygning 1585 "Kaserne Scenens Foyer", 8000 Aarhus C

Katja Bjørn

Torsdag d. 14. november kl. 19

Nøgne kvinder der traver på en vej, havfrue på dåse, honningbadning og vildfarne tændstikker er nogle af de ting Katja Bjørn har beskæfiget sig med i sin videokunst. Så synes du det lyder interessant, kan du komme og høre hende fortælle om sig selv og hendes værker.

Lilibeth Cuena

Onsdag d. 24. juni kl. 19.00 får vi besøg af Lilibeth, der vil fortælle om sig selv og sine værker og hvorfor hun har valgt at bruge sin egen krop i sin kunst.